Ratten

De bruine rat is vooral in vochtige omgevingen terug te vinden. Deze rat eet alles wat zij te pakken kan krijgen en voedt zich zowel met plantaardig als dierlijk voedsel (eiwit- en zetmeelrijk), zoals graan, zaden, slakken, larven, kikkers, vogeleieren, enz. De bruine rat eet het liefst vlees en is er niet vies van om  vuilnis te doorzoeken op zoek naar iets eetbaars. De Rat is dan ook vaak terug te vinden in opslagplaatsen, schuurtjes, kelders, voorraadkasten, zolders, enz.. De bruine rat is voornamelijk ’s nachts actief.

Het zijn de betere overbrengers van ziekten, o.a. de ziekte van Weil, paratyfus. varkenspest, pseudo-vogelpest, trichinosis en de ziekte van Aujeszky en vele andere. Het is dus raadzaam dat u de juiste maatregelen neemt voor uw bedrijf en deze ratten professioneel laat verwijderen.

Alvorens tot bestrijding over te gaan moeten allereerst de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen worden, zoals het dichten van naden en scheuren, het snoeien van eventuele klimplanten  tot minimaal 60 cm. van ramen en muren vandaan, alle deuren goed sluitend maken, waarnodig de riolering herstellen en ander onhygiënische omstandigheden opheffen